13
Sij-2014

Za bicikliste

Biciklizam, Repaš   /  
  • DSC_0228
  • DSC_0035
  • DSC_0030

Upoznajte rijeku Dravu na biciklu !

Cikloturistička ruta duž rijeke Drave omogućiti će vam upoznavanje sa rijekom kroz njene prirodne ljepote, ali i sa stanovništvom koje uz rijeku živi. Od vožnje kroz gradove bogate kulturno-povijesne baštine poput Varaždina, Koprinice ili Osijeka do manjih gradića kao što su Donji Miholjac ili Đurđevac, pa sve do sela i zaseoka u kojima će vam se ponekad činiti da ste zaustavljeni u nekom prošlom vremenu.
Sama ruta počinje na graničnom prijelazu sa Slovenijom u šarmantnom selu Dubrava Križovljanska, a završava u selu Aljmaš iz kojeg možete vidjeti ušće Drave u Dunav.
Za obilazak cijele rute od 313 kilometara, ovisno o vašim interesima i fizičkoj kondiciji biti će dovoljno nekoliko dana. Ruta nema velikih visinskih razlika i pogodna je za sve ljubitelje vožnje biciklom, a turistički sadržaji uz rutu mamit će vas da se zaustavite, da ih upijete i tek onda nastavite vožnju.
Cikloturistička ruta duž rijeke Drave dio je europske rute „Iron curtain trail“ i svojim sadržajem za cikloturiste izvrsno nadopunjuje ovu rutu dugu gotovo 7000 kilometara koja počinje kod Barentsovog, a završava kod Crnog mora.
Jednim dijelom kod Osijeka „uključuje“ se na cikloturističku rutu duž Dunava ( EV 6),  a s nje se odvaja kod skretanja prema Aljmašu.
Svoj put biciklom možete nastaviti Dunavskom rutom sve do Crnog mora, ili se preko Srijemske rute po Savskoj ruti vratiti prema Zagrebu.
Multimedijalni prikaz Dravske rute pruža vam sve potrebne informacije za planiranje vašeg cikloturističkog odmora ili vikend vožnje. Uživajte za svojim računalom virtualno se vozeći Dravskom rutom, a nakon toga doživite je u njenoj punoći sa svog bicikla.
Šaljite nam vaša iskustva i komentare s vožnje kako bismo ih mogli podijeliti sa svima koji tek planiraju svoje putovanje.

Dobrodošli ste na biciklu!

 

8

 likes / 0 Comments
Share this post:

comment this post


Click on form to scroll

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec